Home » Ethias Trophy » Malisse & Coppejans nipt onderuit in Mons

Malisse & Coppejans nipt onderuit in Mons

Malisse & Coppejans nipt onderuit in Mons

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Met Kimmer Coppejans en Xavier Malisse stonden vandaag 2 generaties op het veld. Ze moesten het in de eerste ronde opnemen tegen de ervaren eerste reekshoofden Cabal en Farah uit Colombië. De wedstrijd werd beslist door een dubieuze call van de scheidsrechter.

De Colombianen begonnen sterk aan de wedstrijd, en kwamen al snel een break op voorsprong. Malisse en Coppejans gaven zich echter niet gewonnen en knokten terug tot 4-5. Een bal die nipte call van de scheidsrechter beslechte helaas de eerste set : 4-6 voor Cabal/Farah.

In set 2 maakten Coppejans & Malisse enkele schitterende punten, ze gingen door de opslag van hun tegenstrevers, en wisten de voorsprong een heel eind vast te houden. Helaas haalde de ervaring het op het eind, Cabal/Farah gingen door de opslag van Malisse en bij 4-5 moest Coppejans serveren om in de wedstrijd te blijven. Bij 40-40, matchpunt in het dubbel, ging een bal van de Colombianen duidelijk buiten, maar de scheidsrechter besliste om het punt opnieuw te laten spelen. En zo stond het 4-6 4-6, en kwam er vroegtijdig een einde aan deze leuke dubbelpartij.

En zo eindigde de laatste dubbelmatch van Malisse in een ruzie met de scheidsrechter. “Nog nooit meegemaakt in 16 jaar”, zei Malisse achteraf. Malisse vond het vooral jammer voor Coppejans “We speelden echt goed samen, een supertiebreak had erin gezeten. Echt spijtig om op deze manier de wedstrijd te moeten eindigen.”

Op woensdag staat Malisse zijn laatste enkelwedstrijd op het programma, hij speelt om 18u30 tegen de Oekraïner Sergiy Stakhovsky.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws