Home » WTA » Mertens: “Alle respect voor Osaka, ze is een rolmodel”

Mertens: “Alle respect voor Osaka, ze is een rolmodel”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dat Naomi Osaka (WTA-10) haar halve finale op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier) niet wilde spelen uit protest tegen racisme, zorgde voor heel wat commotie. Elise Mertens (WTA-22), haar tegenstandster in die halve finale, heeft echter niets dan respect voor de Japanse.

Aanvankelijk wilde Osaka uit het toernooi stappen, maar na een gesprek met de WTA werd beslist donderdag een algemene pauze in te lassen en werd overeengekomen dat de Japanse haar halve finale op vrijdag zou afwerken.

Toen Tennisplaza donderdagochtend met dat nieuws naar buiten kwam, kreeg Osaka het her en der zwaar te verduren. “Laat zij haar principes varen voor een dagje rust?”, klonk het.

Respect

Mertens was alleszins blij dat ze uiteindelijk haar halve finale kon afwerken en was naar verluidt ook erg snel op de hoogte van het feit dat Osaka vrijdag wel wilde spelen. ‘Ik heb bewondering voor wat Naomi heeft gedaan”, vertelt ze. “Wat zij doet voor onze sport is geweldig, zij is een rolmodel en ik respecteer haar acties.”

Stress

Ook Osaka was naar eigen zeggen blij met haar uiteindelijke besluit, maar zag donderdag niet als een dagje rust. “Het waren heel stresserende momenten voor mij, ik heb de nacht van donderdag op vrijdag ook amper geslapen”, liet ze optekenen.

Uiteindelijk won Osaka haar wedstrijd tegen Mertens in twee sets.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS