Home » Grand Slam » Mertens na overtuigende overwinning op Kenin: “De sleutel was mijn focus”

Mertens na overtuigende overwinning op Kenin: “De sleutel was mijn focus”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na een verrassend vlotte overwinning op Sofia Kenin (WTA-4) staat Elise Mertens (WTA-18) in de kwartfinale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). “Ik heb agressief gespeeld, het was bijna de perfecte wedstrijd”, vertelt ze trots.

“Ik had wel het gevoel dat ik het zelf moest zoeken, de sleutel vandaag was het houden van mijn focus, vooral tijdens mijn eigen opslagspellen”, aldus Mertens.

De Belgische won 74% van de punten op haar eerste opslag, een bijzonder overtuigende statistiek. “Mijn eerste opslag was belangrijk, want met die tweede bal kon ze aan de slag gaan. Hoe het komt dat mijn opslag zo goed draait? Ik heb de voorbije maanden hard getraind.”

“Naar mijn aanvoelen is de baan op Arthur Ashe iets trager dan de buitenbanen, daardoor kon ik de ballen beter raken. Het geeft een goed gevoel als je de ballen kan slaan zoals je wil, dat geeft vertrouwen. Het was een hele mooie dag voor mij.”

Kwartfinale tegen Azarenka

In haar kwartfinale wacht Mertens de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-27), één van dé speelsters in vorm op dit moment. “Ik heb nog niet tegen haar gespeeld in het enkelspel, maar zij heeft natuurlijk veel ervaring. Azarenka is iemand die goed druk kan zetten, ze heeft een all-round spel en heeft vaak oplossingen.”

Kenin: “Heb gehuild”

Kenin was in haar reactie groots in haar nederlaag. “Mertens heeft goed gespeeld. Ze liet mij niet toe mijn spel op te leggen en tegelijk maakte ik te veel fouten. Zij is iemand waar je weinig tegen kan beginnen als ze agressief speelt.”

“Meteen na de wedstrijd heb ik gehuild. Ik vind het natuurlijk niet leuk wat er is gebeurd. Ik ga proberen dit zo snel mogelijk te vergeten en kan me nu voorbereiden op het gravelseizoen in Europa.”

Sofia Kenin - © USTA
Sofia Kenin – © USTA

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER