Home » Grand Slam » Mertens neemt vlot eerste horde op Australian Open

Mertens neemt vlot eerste horde op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-16) heeft België een eerste overwinning geschonken op de Australian Open. Ze won vlot van de Canadese Leylah Fernandez (WTA-86).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadat maandag alle Belgen verloren, zorgde Mertens in haar eerste ronde Down Under voor de ommekeer. In een eenzijdige wedstrijd kwam ze nooit echt in de problemen tegen Fernandez.

Al in het derde spelletje van de eerste set ging Mertens door de opslag van haar opponente. Bij 3-1 deed ze dat opnieuw en was het kalf helemaal verdronken voor de Canadese: 6-1 na 35 minuten.

In set twee ging Mertens gewoon door op haar elan en kwam ze al snel 2-0 voor te staan. Dit keer was Fernandez echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Het 18-jarige toptalent brak meteen terug en even ging het gelijk op. Bij 3-2 versierde onze landgenote echter opnieuw twee breakpunten. Het eerste was meteen raak: 4-2. Terugbreaken lukte de Canadese dit keer niet en zo stond het, na nog een spannend slot met drie deuce-spelletjes op rij én vijf wedstrijdpunten, 6-3. De wedstrijd duurde in totaal 1 uur en 26 minuten.

(lees verder onder de video)

Enige Belgische

Mertens is zo – voorlopig – de enige Belgische in de tweede ronde van de Australian Open. Daarin wacht de 27-jarige Chinese Lin Zhu (WTA-94) die in haar eerste ronde vlot een kwalificatiespeelster opzij zette.

Maandag verloren zowel Kirsten Flipkens (WTA-90), Ysaline Bonaventure (WTA-123), Greet Minnen (WTA-110) als Kimmer Coppejans (ATP-178) hun eerste wedstrijd. Later komen Alison Van Uytvanck (WTA-67) en David Goffin (ATP-15) nog in actie.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS