Home » Grand Slam » US Open » Mertens positief na verlies: “Blij met mijn prestatie hier”

Mertens positief na verlies: “Blij met mijn prestatie hier”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Geen eerste halve finale voor Elise Mertens (WTA-26) op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam), maar de Belgische blikt toch positief terug op haar enkeltoernooi.

“Natuurlijk had ik m’n kwartfinale liever gewonnen, maar ik denk niet dat ik slecht heb gespeeld”, opent Mertens. “Over het algemeen was dit een goede US Open, ik ben blij met mijn prestatie hier. Het ging misschien zelfs beter dan verwacht, omdat ik in de voorbereiding zo’n wedstrijden op hardcourt niet heb gespeeld.”

“Het was een onsamenhangend jaar tot dusver, maar ik probeer het positieve mee te nemen naar de toekomst. Ik ga mijn wedstrijden nu analyseren om er uit te leren. Ook diegene die ik heb verloren, daaruit leer je het meest.”

Dubbelspel

Mertens (WTA D-7) verlaat New York nog niet meteen. Aan de zijde van Aryna Sabalenka (WTA D-15) speelt ze nog het dubbeltoernooi, waar de Belgisch/Wit-Russische tandem zelfs favoriet is voor de titel. “Daarvoor zet ik nu alles op alles”, klinkt het ambitieus.

Hoogtepunten Mertens vs. Andreescu

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden