Home » Grand Slam » US Open » Mertens stoot samen met Sabalenka door naar kwartfinale US Open

Mertens stoot samen met Sabalenka door naar kwartfinale US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-6) en Aryna Sabalenka (WTA D-5) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Ze waren in twee sets te sterk voor Jessica Pegula (WTA D-103) en Shelby Rogers (WTA D-198).

Enkele uren nadat Mertens zich plaatste voor de vierde ronde van het enkelspel stond ze opnieuw op Court 11 voor het dubbelspel. Samen met Sabalenka ging ze de strijd aan met de Amerikaanse tandem Pegula-Rogers. Na snel opslagverlies in het eerste game zette het Belgisch-Wit-Russische duo de scheve situatie helemaal recht: van 1-3 ging het naar 6-3 setwinst.

In de tweede set waren beide duo’s aan elkaar gewaagd en bleef alles on serve. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (5) naar Mertens en Sabalenka.

Na de uitsluiting van Kristina Mladenovic (WTA D-3) en Timea Babos (WTA D-4) zijn titelverdedigsters Mertens en Sabalenka de hoogst geplaatste speelsters in het dubbeltoernooi. In de kwartfinale strijden ze tegen Laura Siegemund (WTA D-59) en Vera Zvonareva (WTA D-86).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS