Home » Geen categorie » Mertens verovert enkel- en dubbeltitel in Victoria

Mertens verovert enkel- en dubbeltitel in Victoria

Mertens verovert enkel- en dubbeltitel in Victoria

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-194) heeft het enkel- en dubbeltoernooi van Victoria (Mexico, $ 50 000) op haar naam geschreven. In het enkelspel won ze de finale in twee sets, terwijl ze in het dubbelspel triomfeerde samen met landgenote Ysaline Bonaventure (WTA D-70).

In het Mexicaanse Victoria rondde Mertens haar knappe week mooi af. Op hardcourt speelde ze een sterk enkeltoernooi en versloeg ze in de halve finale derde reekshoofd Pauline Parmentier (WTA-139).

In de finale trof ze de 22-jarige Franse Amandine Hesse (WTA-177). In 2013 won Hesse het eerste duel met Mertens maar deze keer was onze landgenote de sterkste. De 19-jarige speelster haalde het in de finale met 6-4 en 6-3. Voor Mertens is het haar tweede ITF-titel van dit seizoen, na een eerdere zege in Santa Margherita di Pula. Ze pakt haar eerste eindzege in een toernooi van 50 000 dollar en zal rond plaats 160 op de WTA-ranking geraken.

Ook in het dubbelspel pakte Mertens (WTA D-139) de eindzege in Victoria. Samen met landgenote Bonaventure versloeg ze in de finale de topreekshoofden Maria Irigoyen (WTA D-80) en Barbora Krejcikova (WTA D-84). In een spannende driesetter knokten Mertens en Bonaventure zich naar de overwinning met 6-4,4-6 en 10-6. Ze winnen samen hun tweede dubbeltoernooi op rij. Mertens kreeg op Twitter al felicitaties voor haar dubbele triomf van Yanina Wickmayer, Carl Maes en de Kim Clijsters Academy, waar ze door Rick Vleeshouwers wordt getraind.

Elise Mertens wint enkelspel en dubbel ( met Bonaventure). In Mexico. Het is Elise haar eerste overwinning in een 50.000…

Posted by Kim Clijsters Academy on zaterdag 3 oktober 2015

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws