Home » Davis Cup » Na de plannen over hervorming Davis Cup: “Dit is niet de oplossing, #RIPDavisCup”

Na de plannen over hervorming Davis Cup: “Dit is niet de oplossing, #RIPDavisCup”

Na de plannen over hervorming Davis Cup: “Dit is niet de oplossing, #RIPDavisCup”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat de ITF maandag haar hervormingsplannen voor de Davis Cup bekendmaakte, barst de sociale media van de reacties. Het merendeel is negatief, maar her en der reageren mensen ook voorzichtig enthousiast.

“Het is ons doel om een groot evenement op het einde van het seizoen te creëren waar de beste spelers hun land vertegenwoordigen in een Wereldbeker tennis”, liet ITF-voorzitter David Haggerty maandag optekenen.

Haggerty’s enthousiasme werd alvast niet gedeeld door Gijs Kooken van Tennis Vlaanderen en André Stein van de Koninklijke Belgische Tennisbond. En ook de kapitein van de Belgische Davis Cup-ploeg, Johan Van Herck, is allesbehalve gelukkig met de plannen. “Veranderingen? Ja, maar behoud de geest en ziel van deze prachtige competitie…”, liet hij op Twitter optekenen.

#RIPDavisCup

Op Twitter is de hashtag #RIPDavisCup intussen trending geworden. Heel wat tennisfans uitten reeds hun ongenoegen over de plannen van de ITF.


“Vanaf 2019 wil ik niets meer te maken hebben met het bizarre format dat door de ITF is voorgesteld. Het zal de cup doden…”


“Schaam jullie, David Haggerty en Gerard Piqué. Geen van jullie heeft enig idee wat tennisfans willen en jullie lijken er ook niets om te geven. Jullie vernietigen de sport waar ik van hou.”


“Verschrikkelijk nieuws: alles uitwissen wat de Davis Cup speciaal maakt en er een doodgewoon toernooi van maken.”


“Wat een schande, dit lijkt meer op de Hopman Cup. Jullie hebben er geen idee van wat de Davis Cup is. Jullie weten niet waarom mensen om tennis geven, jullie denken alleen aan geld. Jullie zouden allemaal ontslag moeten nemen.”


“De Belgische Tennisfederatie heeft al laten weten dat ze zullen tegenstemmen. Ik stel voor dat bezorgde fans naar hun nationale federatie schrijven en vragen om hetzelfde te doen als België.”

Bezoekers Tennisplaza reageren gematigd optimistisch

Op de Facebookpagina van Tennisplaza stroomden maandag ook heel wat reacties binnen. Verrassend genoeg leek hier niemand het nieuwe concept echt af te schieten.

“Het idee is leuk, maar op het einde van het seizoen zullen weer veel spelers geblesseerd zijn om niet te moeten deelnemen”, liet Cliff Van De Velde optekenen. Van De Velde werd bijgetreden door Ina Leunens: “Het is geen slecht idee, maar ik begrijp de spelers ook die soms wel eens wat rust willen.”

Bezoeker Gregory Cuypers toonde zich dan weer resoluut voorstander en gelooft dat het nieuwe concept beter voor de spelers is. “Maar wie bepaalt de ondergrond? Ik kan me niet voorstellen dat er op verschillende ondergronden gespeeld wordt op één week tijd?”

[alert type=”info” title=”Stemming”]Of de voorgestelde hervorming van de ITF/David Haggerty werkelijkheid wordt, hangt af van een stemming komende zomer. Haggerty heeft daarvoor een tweederdemeerderheid nodig.[/alert]

[poll id=”58″]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws