Home » Geen categorie » Olivo stopt De Greef

Olivo stopt De Greef

Olivo stopt De Greef

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef heeft zich in Panama, op de Panama Cup 2013 (€ 35 000 +H), niet kunnen plaatsten voor de kwartfinales. In de tweede ronde kon hij op geen enkel moment zijn niveau benaderen en ging hij zwaar onderuit tegen de Argentijn Renzo Olivo.

Arthur De Greef (ATP-226) heeft er twee goede weken opzitten. Vorige week bereikte hij nog voor het eerst in zijn carrière de halve finales van een challengertoernooi, en eerder deze week was hij nog te sterk voor het vijfde reekshoofd. Maar zo’n goede prestaties wegen natuurlijk ook fysiek op iemand, en dat overkwam ook Arthur De Greef.

Tegen de Argentijn Renzo Olivo (ATP-232) was De Greef zelfs favoriet. Maar van die favorietenrol werd maar heel weinig gezien op het veld. De Belg worstelde met zijn eigen service (acht dubbele fouten) en kon over de hele wedstrijd slechts acht punten maken op de opslag van Renzo Olivo. Door in totaal slechts iets meer dan 30 % van de punten te winnen, werd hij genadeloos naar de slachtbank geleid door Olivo. De Greef kreeg in de eerste set nog één spelletje van de Argentijn, maar daar moest hij het dan ook mee doen: 1-6 en 0-6.

Toch heeft Arthur De Greef de afgelopen twee weken prachtige resultaten neergezet. En hoewel deze zware nederlaag ongetwijfeld een wrange nasmaak zal nalaten, kan hij zich wel optrekken aan de 43 plaatsen winst die hij op twee weken op de wereldranglijst gemaakt zal hebben.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws