Home » Ethias Trophy » Ook Authom en Darcis plaatsen zich voor de tweede ronde

Ook Authom en Darcis plaatsen zich voor de tweede ronde

Ook Authom en Darcis plaatsen zich voor de tweede ronde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom en Steve Darcis hebben zich in Bergen geplaatst voor de tweede ronde, na twee knappe 3-setters. Olivier Rochus werd uitgeschakeld door de Fransman Marc Gicquel. Eerder plaatste ook Ruben Bemelmans zich voor de tweede ronde.

Maxime Authom (ATP-203), die drie kwalificatierondes overleefde, moest het opnemen tegen de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-113). Authom begon aarzelend aan de partij en zag de eerste set met 4-6 verloren gaan. Daarna kwam hij meer in zijn ritme, en won hij vlot set 2 met 6-2. Ook in de derde kende hij weinig problemen meer met de Duitser, en zo staat hij met een 4-6 6-2 6-2 overwinning in de tweede ronde, waarin hij het opneemt tegen eerste reekshoofd Radek Stephanek of Lorzeno Giustino.

Ook Steve Darcis (ATP-167) begon niet al te best aan zijn tweede ronde partij tegen de hoger geklasseerde Ricardas Berankis (ATP-131). Hij verloor set 1 met 2-6. Onder luide aanmoediging van het publiek wist hij echter de ban te breken, en begon hij beter in zijn ritme te komen. Set 2 en 3 gingen naar Darcis met 6-3 6-3. In de tweede ronde wacht de winnaar van het duel Martin-Sijsling.

Ook Olivier Rochus (ATP-148) moest aantreden tegen een beter gerangschikte tegenstrever. Marc Gicquel (ATP-110) won vlot de eerste set met 6-2. Met de steun van de supporters knokte ‘Oli’ zich terug in de wedstrijd, en pakte hij set 2 met 3-6. In set 3 begon de vermoeidheid hem parten te spelen, en schakelde de Fransman een versnelling hoger. 2-6 6-3 2-6 voor Gicquel, na anderhalf uur spelen. Rochus vertelde achteraf dat vooral het ontbreken van matchritme hem genekt heeft, over zijn niveau zelf was hij tevreden. Hij neemt eerstdaags een beslissing over de rest van zijn seizoen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws