Home » Clubnieuws » Limburg » Ook exit Serge Carpentier op de Kim Clijsters Academy

Ook exit Serge Carpentier op de Kim Clijsters Academy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Kim Clijsters Academy (KCA) is opnieuw een toptrainer armer. Serge Carpentier verhuist naar het topsportcentrum in Wilrijk.

Carpentier wordt vanaf 1 september hoofdcoach U14 bij Tennis Vlaanderen. Hij verhuist (althans in eerste instantie professioneel) van KCA in Bree naar Wilrijk waar het topsportcentrum van de federatie gelegen is.

Carpentier was bij Kim Clijsters ook de vaste coach van toptalent Kaat Coppez. Aan die samenwerking komt eind augustus dus een einde. “Iets wat we als team heel jammer vinden, maar we hebben heel veel begrip voor de keuze van Serge”, vertelt Katrien Delbauf, de moeder van de 15-jarige Coppez, aan Tennisplaza. “Zijn nieuwe uitdaging is hem op het lijf geschreven, we wensen hem veel succes toe.”

Nieuwe coach

Coppez moet nu op zoek naar een nieuwe coach, maar wil haar ambitie niet laten varen. “Momenteel is alles één groot vraagteken, al weten we wel dat we op hetzelfde niveau willen blijven verder werken. Waar en door wie wordt verder besproken in augustus”, besluit Delbauf.

Serge Carpentier en Kaat Coppez - © Leo Stolck
Serge Carpentier en Kaat Coppez – © Leo Stolck

Op 5 juli bracht Tennisplaza het nieuws al dat het rommelt in KCA. Heel wat trainers verlieten de voorbije maanden de academie en de samenwerking met directeur Carl Maes werd beëindigd.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS