Home » Grand Slam » Roland Garros » Ook Medvedev spreekt zich uit over het uitstel van Roland Garros: “Het is belachelijk”

Ook Medvedev spreekt zich uit over het uitstel van Roland Garros: “Het is belachelijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Er kwam de voorbije dagen al heel wat kritiek op de beslissing van de Fédération Française de Tennis (FFT) om Roland Garros met een week uit te stellen. Ook Daniil Medvedev (ATP-2) laat nu van zich horen

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het uitstel van de tweede Grand Slam van het jaar doet veel wenkbrauwen fronsen. Doordat Roland Garros met een week wordt uitgesteld, wordt het grasseizoen dit jaar nog korter aangezien de startdatum van Wimbledon wel behouden blijft.

Harde woorden

Nadat eerder Milos Raonic (ATP-19) en Alizé Cornet (WTA-59) al kritiek gaven op het uitstel, laat nu ook Medvedev van zich horen.

“Ik was verrast door de beslissing om Roland Garros met een week uit te stellen. Alsof één week iets zou veranderen… We hebben het over COVID”, zei de Rus tijdens de persconferentie voorafgaand aan het toernooi in Monte Carlo (Monaco, ATP Masters 1000).

“Het is belachelijk, laten we eerlijk zijn. Ik zeg dat niet over de Franse federatie of de regering, maar over de hele situatie. Alsof COVID in een week zal verdwijnen in Parijs”, aldus het nummer twee van de wereld.

Chaos

Het uitstel van Roland Garros zal ook gans het tennisseizoen beïnvloeden. Zowel de ATP- als de WTA-kalender ligt nu overhoop. Beide organisaties zullen nu noodgedwongen naar oplossingen moeten zoeken.

Sam Milde

Sam Milde

MEER NIEUWS