Home » Grand Slam » Spelers zijn kwaad op Roland Garros: “Slechte en egoïstische beslissing”

Spelers zijn kwaad op Roland Garros: “Slechte en egoïstische beslissing”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dat Roland Garros één week wordt opgeschoven, kan op weinig begrip rekenen bij sommige spelers. “Een egoïstische beslissing”, zo klinkt het.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Alizé Cornet (WTA-59) kreeg het nieuws te horen in een televisiestudio op het toernooi van Charleston (Verenigde Staten, WTA 500) en haalde meteen hard uit naar de Franse minister van sport, Roxana Maracineanu. “Ik heb niets tegen haar, maar zij is een ramp. Zij neemt alleen maar slechte beslissingen voor de sport, alsof het haar niets kan schelen.”

“Ik ben vrij zeker dat deze beslissing vanuit de overheid komt, al kan het ook deels van het toernooi zelf komen omdat ik hoorde dat ze op die manier meer publiek kunnen ontvangen. Hoe dan ook, dit is een heel egoïstische beslissing, want de kalender zal hier onder lijden.”

(lees verder onder de tweet)

Ook Raonic ontevreden

De Canadees Milos Raonic (ATP-19) vernam de plannen van Roland Garros dan weer op Twitter en kon daar niet om lachen: “Deze beslissing heeft een grote impact op de spelers en men heeft ons niets laten weten. Het zou fijn zijn om wat communicatie te krijgen voor de rest van de wereld die krijgt.”

(lees verder onder de tweet)

Ook vorig jaar kwam het Franse grandslamtoernooi onder vuur te liggen voor “egoïstische en arrogante” beslissingen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER