Home » ATP » Pupil van Malisse stunt tegen Nadal in Washington

Pupil van Malisse stunt tegen Nadal in Washington

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Lloyd Harris (ATP-50), gecoacht door Xavier Malisse, heeft Nadal verslagen in de achtste finale op de Citi Open in Washington (ATP 500, hardcourt).

Nadal, topreekshoofd in Washington, overleefde bij zijn terugkeer een spannende thriller en moest in de achtste finale aan de bak tegen de Zuid-Afrikaan Harris die gecoacht wordt door onze landgenoot Malisse.

Harris pakte de eerste set met 6-4 maar Nadal knokte zich met 6-1 terug in de wedstrijd. De Zuid-Afrikaan gaf zich echter niet gewonnen en pakte de beslissende set met 6-4 na een driesetter van 2 uur en 10 minuten.

De Zuid-Afrikaan was in de wolken met zijn stunt: “Vandaag was heel speciaal. Ik heb al enkele grote overwinningen gahd en dit jaar heb ik al enkele Grand Slam-kampioenen geklopt. Maar om een twintigvoudige Grand Slam-winnaar te kloppen in een vol stadion met een geweldige sfeer, was super speciaal.”

“Ik deed veel goede dingen. Ik bleef mijn spel spelen op een goed niveau tijdens de match. Ik ben heel blij”, besluit Harris. De Zuid-Afrikaan verbaasde eerder dit jaar ook al met stunts tegen onder andere Dominic Thiem (ATP-6). In de kwartfinale volgt voor hem een duel tegen de Japanner Kei Nishikori (ATP-67)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS