Donderdagavond is Stef Kerfs op K.T.C. Meulenberg in Houthalen-Helchteren aan zijn ‘Serve4charity‘-recordpoging begonnen. Met het spelen van veertig tenniswedstrijden na elkaar wil de Limburger officieel erkend worden door Guinness World Records.
“Ik ben er klaar voor, het mag nu echt beginnen”, vertelt Stef aan Tennisplaza net voor hij luid aangemoedigd het terrein opstapt voor zijn eerste wedstrijd.
De sympathieke Houthalenaar onderneemt deze stunt trouwens niet alleen om een record (dat nu op 37 wedstrijden na elkaar staat) te breken, maar wil ook De Warmste Week steunen. Het initiatief van VRT staat dit jaar in het teken van jongeren en heeft als thema ‘opgroeien zonder zorgen’.
Stino Freestyle warmt publiek op met tennis trick shots
De recordpoging van Stef zal naar schatting drie dagen duren, maar op K.T.C. Meulenberg zullen meer dan alleen rallies te zien zijn. “We verwachten honderden mensen. Zaterdagochtend organiseren we een ontbijt naast mijn terrein waarvoor 250 mensen hebben ingeschreven en vrijdagavond is er ook al een fuif”, vertelt Stef enthousiast.
De blikvanger voor de start was de Belgische tennis freestyler Stino Freestyle, die het aanwezige publiek meteen letterlijk en figuurlijk opwarmde. Stino – Stijn Van Doninck – trok de spotlights om 23u opnieuw naar zich toe. Geen trucs dit keer, wel knap tennis en allesbehalve een hapklare zevende brok voor Stef. Integendeel: Stijn demonstreerde en won zijn partij met 6-1 en 6-0.
“Toen ik over de recordpoging van Stef las, heb ik me direct ingeschreven”, vertelt Stijn ons. “Toen Stef me dan vroeg of ik wou optreden, moest ik geen seconde twijfelen. Ik hou ervan mensen te entertainen en hoop dat ik met mijn tricks jongeren kan inspireren om te beginnen tennissen. Dat ik dankzij het initiatief van Stef en met tennis mijn steentje kan bijdragen aan De Warmste Week, vind ik heel fijn.”
(lees verder onder de afbeelding)
15.000 euro voor Guinness World Records ter plaatse
Een recordpoging, een ontbijt, een feestje en de steun van warme sponsors: intussen bracht de recordpoging al 10.000 euro in het laatje. Nu al een mooi bedrag voor De Warmste Week, al wil Stef natuurlijk ook wel graag dat record pakken.
Een wereldrecord kan je enkel laten officialiseren door Guinness World Records en daar komen heel wat (strenge) regels bij kijken. Eén inbreuk of vergetelheid kan fataal zijn en daarom is er bij recordpogingen vaak een officiële waarnemer aanwezig. Zo iemand laten overvliegen, kan blijkbaar vrij kostelijk uitvallen, zo vertelt Stef ons nog. “Guinness World Records vraagt daar 15.000 euro voor, en dat was een beetje boven ons budget”, lacht hij. “In de plaats daarvan filmen we het hele evenement, dat mag ook. De beelden sturen we dan op en worden door Guinness World Records tot in de details bekeken en geanalyseerd. Daarom zal ik pas na drie maanden weten of ik het wereldrecord heb.”
Wereldrecord of niet, wat Stef – die nota bene pas twee jaar geleden begon te tennissen – wel al veroverd heeft, zijn de harten van de jongeren die dankzij hem en De Warmste Week meer kansen krijgen om op te groeien zonder zorgen.