Home » ATP » Round up Belgische tennisprestaties week 16: vijfde enkeltitel voor Bergs, vijfde dubbeltitel voor Huijsegoms

Round up Belgische tennisprestaties week 16: vijfde enkeltitel voor Bergs, vijfde dubbeltitel voor Huijsegoms

Round up Belgische tennisprestaties week 16: vijfde enkeltitel voor Bergs, vijfde dubbeltitel voor Huijsegoms

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hebben de Belgen goed gespeeld afgelopen week? Bespaar jezelf tijd en zoek niet verder. Tennisplaza brengt je elke maandag het overzicht van de beste Belgische tennisprestaties. Met deze week o.a. een vijfde Challengertitel voor Zizou Bergs (ATP-156) en zelfs twee juniorentitels voor Anastasia Huijsegoms (ITF Junior-595).

ATP Tour

ATP Challenger Tour

(lees verder onder de Instagrampost)

ITF World Tennis Tour (vrouwen)

  • Marie Benoît (WTA-197) [9] verliest haar kwartfinale in Bellinzona (Zwitserland, ITF W60) met 2-6 en 1-6 tegen één van dé talenten van het moment op het ITF circuit: Mirra Andreeva (WTA-243 en pas 15 jaar!) uit Rusland. Andreeva wint uiteindelijk ook het toernooi. Benoît is in Bellinzona ook actief in het dubbel, maar wordt daar meteen uitgeschakeld.
  • De comeback van de week komt op naam te staan van Lara Salden (WTA-828). De Limburgse besloot haar professionele racket terug op te nemen en schopt het in Antalya (Turkije, ITF W15) meteen tot in de halve finale. In haar eerste ronde neemt ze de scalp van Denislava Glushkova (WTA-474) [2] uit Bulgarije met 2-6, 6-2 en 6-2, maar in de halve finale verliest ze met 3-6, 6-4 en 1-6 van vierde reekshoofd en thuisspeelster Ilay Yoruk (WTA-570).

ITF World Tennis Tour (junioren)

  • Anastasia Huijsegoms (ITF Junior-595 en 15 jaar) pakt op het J30-toernooi van Accra in Ghana haar eerste juniorentitel in het enkelspel. Het Belgische tweede reekshoofd haalt het met 6-1 en 6-4 van Alisha Ndukwu (NG en 13 jaar) uit Groot-Brittannië. In het dubbel is ze, samen met de Russische 16-jarige Tamara Ermakova (ITF Junior-591), eerste reekshoofd. Het duo maakt haar favorietenrol helemaal waar en wint met 7-5 en 6-1 van tweede reekshoofden Kenzie Ana Rabbat (ITF Junior-3323 en 14 jaar) uit Roemenië en Sisu-Makena Tomegah (ITF Junior-1114 en 15 jaar) uit Ghana. Het is al de derde dubbeltitel van het jaar voor Huijsegoms.

(lees verder onder de tweet)

Alle rankings zijn deze van afgelopen week. Merk je een foutje op in de resultaten of zijn we iemand vergeten in ons overzicht deze week? Oeps, sorry! Stuur ons gerust een mailtje en we zetten het voor je recht: redactie@tennisplaza.be.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws