Home » WTA » Serena Williams en Bouchard dissen Halep: “Mondje dicht”

Serena Williams en Bouchard dissen Halep: “Mondje dicht”

Serena Williams en Bouchard dissen Halep: “Mondje dicht”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De tenniswereld houdt zich (verdacht) kalm nadat bekend raakte dat Simona Halep voor vier jaar geschorst wordt omwille van inbreuken op de dopingregels… met uitzondering van Serena Williams en Eugenie Bouchard (WTA-218).

Hoewel de twee sterren Halep niet expliciet bij naam noemen, stuurden ze toch twee opvallend mysterieuze boodschappen de wereld in via X, het voormalige Twitter.

Williams: “8 is een beter cijfer”

Allereerst is er Williams die “8 een beter cijfer” lijkt te vinden. Een duidelijke uithaal naar Halep, aldus het merendeel van haar volgers op X.

Vindt Williams dat Halep acht in plaats van vier jaar geschorst moet worden? Volgens de X-experts moeten we eerder terugkijken naar de Wimbledon-finale van 2019, waarin Williams in twee sets verloor van de Roemeense en zo haar achtste titel op het Londense gras verloren zag gaan.

Bovendien zou dit ook haar 24e grandslamtitel zijn geweest, een record dat ze maar al te graag wou delen met Margaret Court.

(lees verder onder Williams post en de reactie van een tennisfan)

Bouchard: “Kreeg te horen vandaag niet te twitteren”

“Ik kreeg te horen om vandaag niet te twitteren”, postte de nummer 5 van de wereld, Bouchard, veelzeggend op X.

“Doping is wijdverspreid in tennis, maar niemand durft er iets over te zeggen”, reageerde een fan. Bouchard antwoordde op haar beurt met drie emoji’s die zoveel betekenen als “mondje dicht”.

De Canadese liet zich in het verleden al weinig subtiel uit over dopingzondaars. “Maria Sharapova is een valsspeler en ik vind niet dat een valsspeler in welke sport dan ook opnieuw zou mogen toegelaten worden”, liet ze in 2017 nog optekenen toen de Russische tennisster Sharapova haar comeback maakte na een dopingschandaal.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws