Home » Grand Slam » US Open » Serena Williams jaagt op record, Andreescu voor het eerst in US Open-finale

Serena Williams jaagt op record, Andreescu voor het eerst in US Open-finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De finalisten van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) bij de vrouwen zijn bekend. Serena Williams (WTA-8) strijdt zaterdag tegen Bianca Andreescu (WTA-15) om de titel.

Williams stond in de halve finale tegenover Elina Svitolina (WTA-5). In de eerste spelletjes waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, maar daarna nam Williams de controle over. De Amerikaanse was oppermachtig en trok met 6-3 en 6-1 aan het angste eind.

Mertens-killer Andreescu stond tegenover de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12). De Canadese vocht een felle strijd uit met Bencic en haalde het uiteindelijk nipt met 7-6 (3) en 7-5.

In de finale gaat Williams op jacht naar een 24e grandslamoverwinning, waarmee ze het record van Margaret Smith-Court zou evenaren. Het is de derde keer dat ze kans maakt op het record, telkens verloor ze in de finale. Voor Andreescu is het de eerste keer dat ze in de finale van een Grand Slam staat. In Toronto stonden ze tegen elkaar in de finale, toen gaf Williams na vier spelletjes op.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden