Home » Pickleball » Team Emmrich over hun leven als professionele pickleballers: “Ik sta met plezier op om te trainen, dat was als tennisser anders”

Team Emmrich over hun leven als professionele pickleballers: “Ik sta met plezier op om te trainen, dat was als tennisser anders”

Team Emmrich over hun leven als professionele pickleballers: “Ik sta met plezier op om te trainen, dat was als tennisser anders”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vorige week kon je op Tennisplaza te weten komen hoe voormalige toptennissers Tamaryn ‘Tammy’ en Martin Emmrich verkocht raakten aan pickleball.

In deel 2 van ons interview met Team Emmrich gaat het koppel dieper in op zijn ambities en het reizen met een 3-jarige dochter én verklapt Tammy haar bijverdienste.

Eerst neemt Tammy ons mee naar toen ze jong(er) was en de helft van haar tijd spendeerde op de tennisacademie in Bergen (België) en de andere helft op de academie van wijlen Nick Bollettieri in Brandenton (Florida). Waarom de States het dan uiteindelijk gewonnen hebben van België als uitvalsbasis? “Mijn ouders woonden in Florida en Martin en ik hebben elkaar zelfs ontmoet op de Bollettieri academie”, vertelt Tammy. “Het was ook praktischer om hier te komen wonen, want Martin geeft tennisles op de academie en veel toekomstige profs trainen hier. Op de academie zijn trouwens zes pickleball velden, dus dat is nog een extra bonus.”

Amper 3 jaar, maar dochtertje Gabby is nu al Team Emmrich‘s grootste fan. “Ze reist altijd mee met ons als we op toernooi gaan. Ze fungeert een beetje als onze mascotte”, grapt Martin.

“Ze gaat nu naar de kleuterschool, maar het is niet erg als ze eens een vrijdag mist. Ze kijkt er zelfs naar uit om op het vliegtuig te stappen en vindt het ook prima om in een hotel te verblijven”, vult Tammy aan. “De andere spelers beginnen haar intussen te kennen en spelen graag met haar als we een wedstrijd hebben. Meestal regel ik wel een babysit voor haar omdat ze nog maar net 3 jaar is geworden.”

“Tammy is een heel goede manager en regelt alles”, legt Martin uit. “Reizen als pickleballer is hetzelfde als reizen als tennisser. Aavankelijk twijfelden we opnieuw zo’n leven wilden leiden, maar we bekijken deze weekends meer als een familieuitstap. We maken plezier terwijl we werken en Gabby vindt het ook allemaal erg leuk.”

LEES OOK: Hendler hangt racket (opnieuw) aan de haak: “Ik wil een gezin stichten”

(lees verder onder de Instagrampost)

Ambitieus naar de pickleballtop

Tammy en Martin hebben duidelijke ambities als het op hun pickleball-carrière aankomt. “Ik wil de top 5 bereiken in het komende anderhalf jaar”, steekt Tammy meteen van wal. “De komende zes tot twaalf maanden geloof ik er in dat het haalbaar is om in de top 10 te geraken.”

“Het weerspiegelt zich nog niet in mijn ranking, maar ik voel dat ik al top 15, misschien zelfs top 10 waard ben”, klinkt ook Martin resoluut. “Ook ik mik op het halen van de top 5. Momenteel verlies ik niet meer tegen spelers buiten de top 15 en maak ik het de top 8 al knap lastig. Als ik consistent kan blijven, ben ik ervan overtuigd dat ik over een jaar top 10 sta.”

Martin’s ultieme doel? De Olympische Spelen. “In tennis heb ik voor Duitsland Davis Cup gespeeld, maar de Olympische Spelen heb ik jammer genoeg gemist. Hopelijk kan ik dat in pickleball ooit bereiken. Tennis is natuurlijk nog altijd veel groter. Mocht ik de keuze hebben, zou ik voor een top 10-positie in tennis kiezen. Puur omwille van het prijzengeld en de eer, maar qua plezier kan tennis niet tippen aan pickleball. Nu sta ik met plezier om 7u op om te gaan trainen, tijdens mijn tenniscarrière startte ik pas om 10u.”

(lees verder onder de foto)

Martin Emmrich – © Love and Style Photography

Tammy: “Geen spijt van tenniscarrière”

Terwijl Martin in 2013 nog 35e stond in het dubbel, geraakte Tammy in haar tenniscarrière nooit hoger dan plaats 178 in het enkel. Zij beleefde haar jaren als tennisster dus iets minder gelukkig dan haar man. “Onze carrières waren enorm uiteenlopend. Martin piekte op latere leeftijd dan ik”, klinkt het.

“Ik heb een groot deel van mijn leven aan tennis gewijd en trainde iedere dag enorm hard. Top 20 was zeker mogelijk, maar o.a. blessures en een burn-out hebben daar anders over beslist. Ik had graag meer bereikt als tennisster, maar op mentaal vlak kwam het allemaal wat te vroeg.”

Spijt heeft Tammy evenwel niet. “Tennis heeft me gevormd tot de persoon die ik nu ben en heeft ervoor gezorgd dat Martin en ik elkaar hebben ontmoet. Als ik beter had gepresteerd op het tenniscircuit, had ik waarschijnlijk nooit pickleball gespeeld. Eens je top 20 staat in tennis, hoef je namelijk nooit meer te werken.”

“Martin en ik hebben een prachtige dochter – het beste wat me ooit is overkomen – en doen nu wat we graag doen. Ik ben tegelijkertijd moeder én atleet, hoe cool is dat?!”

(lees verder onder de foto)

Tamaryn Hendler - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Tamaryn Hendler voor België op de Billie Jean King Cup (toen nog Fed Cup) in 2009 – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Vastgoed als bijverdienste

Naast moeder en atleet is Tammy bovenal een bezige bij. Ze heeft namelijk nog een bijverdienste waar een stevige carrière aan vasthangt. “Net voor Gabby ons gezin vervolledigde, had ik als beginnende vastgoedmakelaar al een solide klantenportfolio uitgebouwd”, verrast ze.

“Uiteraard heb ik nu minder tijd voor mijn rol als makelaar, ik werk enkel nog voor familie en vrienden. Daarnaast kan ik die job meestal vanop afstand combineren. Ik heb zelfs al enkele deals gesloten op toernooien en dus behoud ik mijn statuut als vastgoedmakelaar. Die extra job is voor mij een appeltje voor de dorst. Op die manier verzekeren we Gabby van een geweldige toekomst en kunnen we haar naar de beste scholen laten gaan. Martin en ik willen haar verwennen natuurlijk, ze is en zal ons enige kindje blijven.” (knipoogt)

Belgisch, Zuid-Afrikaans of toch maar Amerikaans?

Hoewel Tammy met haar man en dochtertje al jaren in de Verenigde Staten woont, gaan haar roots terug tot in België en zelfs Zuid-Afrika. Ze vertegenwoordigde ons land zelfs verschillende keren in de Fed Cup en is dus officieel zelfs Belgische, ondanks het feit dat ze amper in ons land vertoeft.

“Mijn moeder is Belgisch en mijn grootouders zijn zelfs trotse Belgen met een duidelijk Belgisch accent. De andere helft van mijn familie woont dan weer in Zuid-Afrika. Ik voel me dan ook thuis in beide landen en onderhoud nog steeds contact met Belgische tennisvrienden van vroeger. Ook zijn we aan het proberen om voor Gabby een Belgisch paspoort te bekomen. Mocht zij ooit in onze voetsporen treden, zal zij dus België vertegenwoordigen.”

Een soortgelijk verhaal horen we bij Martin, die dan weer Duits is, maar ook een Amerikaans paspoort heeft. “Mijn hart ligt in Duitsland, waar mijn familie woont”, vertelt hij. “Behalve mijn zus, die woont in Florida op veertig minuten rijden van ons.”

“Dat ik de dubbele nationaliteit heb, opent veel deuren en staat me toe meer vrijheid te creëren voor ons gezin. Nu, mocht ik ooit op de Olympische Spelen staan, zal het toch voor Duitsland zijn.”

“En ik voor België”, voegt Tammy er nog snel, maar trots aan toe.

Of hoe Team Emmrich verbindend kan werken, mochten ze ooit met twee op de Spelen staan…

Volg Team Emmrich op Instagram en op Facebook (Tammy Emmrich / Martin Emmrich).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws