Home » WTA » “Tennis is geen passie” Bonaventure drukt op de pauzeknop

“Tennis is geen passie” Bonaventure drukt op de pauzeknop

“Tennis is geen passie” Bonaventure drukt op de pauzeknop

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na haar verlies in de eerste ronde van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) tegen de Chinese Zhuoxuan Bai (WTA-191) vraagt Ysaline Bonaventure (WTA-90) zich openlijk af of ze nog wel door wil gaan met tennissen.

“Een tennisbaan is wellicht de laatste plek waar ik nu wil zijn”, postte ze op Instagram. “Het maakt niet uit of het Wimbledon of Roland Garros is. Ik heb de laatste tijd moeite gehad om van tennis te genieten en mijn geestelijke gezondheid heeft momenteel prioriteit. Ik ga tijd nemen om erachter te komen wat ik wil, en waar ik echt gelukkig van word. Of het nu tennis is of niet, ik zal hopelijk rust vinden.”

(lees verder onder de Instagrampost)

Niet leuk

In een reactie bij Sporza ging de Belgische nog verder: “In tegenstelling tot veel speelsters op de Tour is tennis geen passie voor mij. Ik had het voordeel dat ik er goed in was en dat het een manier was om geld te verdienen, maar ik vind het niet leuk. Alles wat erbij komt kijken, zoals het reizen, de mensen die je ontmoet… Dat heb ik (wel, n.v.d.r.) altijd heel leuk gevonden.”

Bonaventure denkt luidop na over het einde van haar carrière, maar wil tegelijk niet over één nacht ijs gaan en last daarom (eerst) een rustpauze in. “Ik heb me vaak afgevraagd of ik niet beter zou stoppen. Maar ik heb zoveel opgegeven voor deze sport, dat het een moeilijke beslissing is”, besluit ze.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws