Home » Nieuws » Bonaventure en Minnen snel onderuit op Wimbledon

Bonaventure en Minnen snel onderuit op Wimbledon

Bonaventure en Minnen snel onderuit op Wimbledon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-90) en Greet Minnen (WTA-123) zijn er niet in geslaagd om de tweede ronde van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) te bereiken. Ze verloren beiden in twee sets.

Bonaventure stond 6-7 (0) en 0-4 in het krijt tegen Zhuoxuan Bai (WTA-191) toen de wedstrijd onderbroken werd door de regen. Wanneer de partij op woensdag hervat werd, kon onze landgenote het tij niet keren, ze verloor twee spelletjes en zag de tweede set met 1-6 verloren gaan.

Na afloop postte een emotionele Bonaventure op Instagram: “Een tennisbaan is waarschijnlijk de laatste plek waar ik nu wil zijn. Het maakt niet uit of het Wimbledon of Roland Garros is. Ik heb de laatste tijd moeite gehad om van tennis te genieten en mijn geestelijke gezondheid is momenteel mijn prioriteit, ik heb wat tijd nodig om na te denken. Ik zal wat vrije tijd nemen om erachter te komen wat ik wil, en waar ik echt gelukkig van word, of het nu tennis is of niet, ik zal hopelijk mijn rust vinden. Tot ziens, en laten we genieten van het leven”

(lees verder onder de Instagrampost)

LEES OOK: “Tennis is geen passie” Bonaventure drukt op de pauzeknop

Minnen verliest van reekshoofd

Op Court 17 onderging Minnen de wet van de sterkste tegen zeventiende reekshoofd Jelena Ostapenko (WTA-17). Onze landgenote kwam nooit echt in haar spel en moest na iets meer dan een uur met 1-6 en 2-6 het hoofd buigen.

Minnen komt nog wel in actie in het dubbelspel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws