Home » ATP » Thiem: “Uitspraken kwamen te hard over, maar ik blijf bij mijn mening”

Thiem: “Uitspraken kwamen te hard over, maar ik blijf bij mijn mening”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem geeft in een nieuw interview toe dat zijn woorden over een noodfonds voor lager geklasseerde tennissers te hard overkwamen, maar blijft erbij dat sommige tennissers geen steun verdienen.

Op de Duitstalige sportnieuws website SPOX komt Thiem terug op zijn uitspraken over een noodfonds om lager geklasseerde tennissers financieel te steunen tijdens de coronacrisis. De Oostenrijker toonde zich geen voorstander van het idee van de Big Three. “Veel spelers op het lagere niveau zijn onprofessioneel, ik zie niet in waarom ik hen geld zou moeten geven”, had hij laten optekenen.

“Sommige van mijn uitspraken kwamen te hard over, maar ik blijf bij mijn mening”, stelt de tennisser nu. “Er zijn spelers die ik niet wil steunen. Bovendien zijn er altijd mensen, organisaties en dieren die meer steun nodig hebben dan eender welke sport. En niet alleen tijdens de coronacrisis.”

Volgens Thiem bestaat de ranking uit tweeduizend spelers waarvan sommigen niet professioneel zijn. “Ik vind dat spelers zelf zouden moeten kunnen kiezen wie ze willen steunen. Ik zou voor spelers gaan die het het meest nodig hebben.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS