Home » Grand Slam » Roland Garros » Tiende reekshoofd maakt einde aan zegereeks Bergs op Roland Garros

Tiende reekshoofd maakt einde aan zegereeks Bergs op Roland Garros

Tiende reekshoofd maakt einde aan zegereeks Bergs op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-104) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de vierde ronde op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Het tiende reekshoofd Grigor Dimitrov (ATP-10) klopte de Belg in vier sets.

Vrijdagavond al begonnen Bergs en Dimitrov aan hun derde ronde op Roland Garros, maar omwille van de regen konden ze hun partij niet afwerken. Het tiende reekshoofd won de eerste set met 6-3 en in de tweede set werd de partij bij 1-2 stilgelegd.

Zaterdag stond dan het vervolg van de wedstrijd ingepland. Eerst op een bijbaan, maar uiteindelijk werd de partij verplaatst naar Court Philippe-Chatrier. In een spannend vervolg van de tweede set keerde Bergs twee keer terug van een break achterstand. Dimitrov was evenwel met 7-4 de sterkste in de beslissende tiebreak.

In de derde set toonde Bergs zijn vechtlust. Hij ging twee keer door Dimitrovs opslag. Eerst keerde de Bulgaar nog terug maar daarna behield de Limburger zijn voorsprong. Met 6-4 greep Bergs de derde set.

De vierde set verliep gelijkopgaand tot 4-4, zonder breaks. Bij 5-4 verzilverde Dimitrov echter een beslissend breakpunt en maakte zo de partij af met 6-4. De Bulgaar speelt in de vierde ronde tegen achtste reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-8).

Einde van knap parcours

Zo komt er dus een einde aan het knappe parcours van Bergs op Roland Garros. Hij won zijn drie kwalificatiematchen, stuntte tegen het 24e reekshoofd én knalde naar de derde ronde met een vijfde zege op rij. Bergs is nu al zeker van een plek in de top 100 na de Franse Grand Slam.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws