Home » Grand Slam » US Open » #US Open preview dag 12: Gérard opent in het enkelspel en krijgen we een volledig Spaanse finale bij de mannen?

#US Open preview dag 12: Gérard opent in het enkelspel en krijgen we een volledig Spaanse finale bij de mannen?

#US Open preview dag 12: Gérard opent in het enkelspel en krijgen we een volledig Spaanse finale bij de mannen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de twaalfde dag van de US Open worden de halve finales bij de mannen afgewerkt. Met Joachim Gérard (ITF-7) komt er ook één Belg in actie. 

De Belgen

Rolstoeltenniser Joachim Gérard sneuvelde afgelopen nacht in het dubbelspel, maar krijgt vanavond een herkansing in het enkelspel. Geen eenvoudige opgave, want Gérard neemt het op tegen Gordon Reid (ITF-2). De Brit is niet voor niets het nummer twee van de wereld, al verloor hij dit seizoen in de grandslamtoernooien telkens in de eerste ronde. Op de Australian Open moest hij na een thriller nog zijn meerdere erkennen in … jawel Gérard (7-5 5-7 7-5). Benieuwd of onze landgenoot opnieuw voor een stunt kan zorgen.

Matches of the day

Alle ogen zijn uiteraard gericht op de halve finales bij de mannen met als voorsmaakje het duel tussen Kevin Anderson (ATP-32) en Pablo Carreño Busta (ATP-19). Beiden geraakten ze nog nooit voorbij de kwartfinales op een grandslamtoernooi, maar tot ieders verbazing strijden ze vanavond wel om een plaats in de finale. Zowel voor Anderson als voor Carreño Busta dus een uitgelezen kans om door te stoten. De Spanjaard, die maandag al zeker de top tien binnenduikt, verloor als enige in New York nog geen enkele set. Niet dat de tegenstand zo zwaar was, met Diego Schwartzman (ATP-33) trof hij maar één speler uit de top zestig op weg naar de halve finales.

Daarna krijgt het publiek in het Arthur Ashe Stadium een heerlijke affiche voorgeschoteld. Rafael Nadal (ATP-1) kijkt Juan Martin del Potro (ATP-28) in de ogen. De Argentijn schakelde na een zinderende partij Roger Federer (ATP-3) uit in de kwartfinales en klopte daarvoor ook al Dominic Thiem (ATP-8) en Roberto Bautista-Agut (ATP-13), een bijzonder knap lijstje. Nadal daarentegen kreeg geen enkele speler uit de top vijftig tegenover zich. Andy Rublev (ATP-53), de hoogstgeplaatste tegenstander, kon in de vorige ronde echter maar vijf spelletjes winnen. Beide tenoren draaien al lang mee op het circuit en staan voor hun vijftiende onderlinge ontmoeting. Negen keer won Nadal (waarvan één keer W.O.), vijf keer de Argentijn. Hun laatste duel dateert van de Olympische Spelen vorig jaar. Na een ongelooflijke partij, die drie uur en tien minuten duurde, triomfeerde de boomlange Argentijn met 5-7 6-4 7-6 (5/). En of de Spanjaard op revanche belust zal zijn.

[alert type=”info” title=”Programma dag 12″]

De Belgen

QF: Joachim Gérard vs. [2] Gordon Reid (GBR)
Court 7, derde partij vanaf 18.00 uur Belgische tijd (12.00 uur Amerikaanse tijd), na één mannen- en één vrouwenmatch

Matches of the day

SF: [28] Kyle Anderson (RSA) vs. [12] Pablo Carreño Busta (SPA)
Arthur Ashe Stadium, 22.00 uur Belgische tijd (16.00 uur Amerikaanse tijd).

SF: [1] Rafael Nadal (SPA) vs. [24] Juan Martin del Potro (ARG)
Arthur Ashe Stadium, tweede partij vanaf 22.00 uur Belgische tijd (16.00 uur Amerikaanse tijd), Anderson – Carreno Busta

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws