Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Vaderlandsliefde op Valentijn

Vaderlandsliefde op Valentijn

Vaderlandsliefde op Valentijn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Geen tijd voor verliefdheid op het veld morgen. Maar liefst vijf matchen staan er op het programma op dag 8 van de BNP Paribas Fortis Diamond Games te Antwerpen.

Om 13u gaat de dag van start met een dubbelwedstrijd tussen het Spaanse duo Anabel Medina Garrigues (WTA-497)Arantxa Parra Santonja (WTA-448) en Darija JurakLaura Siegemund (WTA-153). Op de dubbelranking staan de Spaanse dames respectievelijk op de 27e en 36e plaats. De Kroatische Jurak bekleedt de 55e stek, haar Duitse partner heeft voorlopig geen plek toegekend gekregen. Jurak en Siegemund waren gisteren nog te sterk voor de Oekraïnse tweelingzusjes Kichenok (WTA-200 en WTA-209), Medina Garrigues en Parra Santonja versloegen eerder Klara Koukalova (WTA-43) en Magdalena Rybarikova (WTA-47).

Vervolgens wordt de eerste halve finale gespeeld. Daarin neemt de Tsjechische Karoline Pliskova (WTA-22) het op tegen de Spaanse Carla Suárez-Navarro (WTA-17). De dames stonden reeds tweemaal tegenover elkaar en wonnen elk één ontmoeting. In Sydney, begin dit jaar was het Pliskova die met 4-6 6-4 en 6-0 aan het langst eind trok. Pliskova versloeg op weg naar deze halve finale één van haar goede vriendinnen, Lucie Safarova (WTA-15). Suárez-Navarro nam gisteren de bovenhand van qualifier Francesca Schiavone (WTA-81). Op de wereldranglijst staan Pliskova en Suárez-Navarro erg dicht bij elkaar, dit zouden we ook op het veld moeten gewaarworden.

Het avondprogramma bestaat uit nog twee wedstrijden. Allereerst wordt de tweede halve finale gespeeld. Barbora Zahlavova Strycova (WTA-23) neemt het op tegen Andrea Petkovic (WTA-12). Zowel Zahlavova Strycova als Petkovic toonden eerder deze week in topvorm te verkeren door onze Belgische meisjes naar huis te sturen. Zahlavova Strycova kende geen genade voor Yanina Wickmayer (WTA-66), Andrea Petkovic redde 8 matchpunten tegen Alison Van Uytvanck (WTA-103). De twee stonden reeds driemaal tegenover elkaar. In 2010 mocht Zahlavova Strycova zegevieren, in 2012 was het tweemaal Petkovic die zich tot winnares mocht kronen.

Deze spannende dag wordt afgesloten met een flinke dosis vaderlandsliefde. In de laatste wedstrijd op het programma nemen An-Sophie Mestach (WTA-106) en Alison Van Uytvanck (WTA-103) het op tegen Barbora Krejcikova (WTA-160) en Renata Voracova (WTA-171). Het Belgische duo kreeg een walk over in de tweede ronde, wegens een blessure van Monica Niculescu (WTA-57). Krejcikova en Voracova rekenden af met Jans-Ignacik en Klepac (WTA-810), die eerder Kirsten Flipkens (WTA-59) en Dominika Cibulkova (WTA-18) uit het tornooi wipten. Op papier is dit een haalbare kaart voor onze meisjes, maar zoals eerder deze week duidelijk werd zijn verrassingen nooit uitgesloten.

An-Sophie Mestach & Alison Van Uytvanck - © Philippe Buissin / IMAGELLAN
An-Sophie Mestach & Alison Van Uytvanck – © Philippe Buissin / IMAGELLAN

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws