Home » Geen categorie » Van Uytvanck meteen uitgeschakeld in Israël

Van Uytvanck meteen uitgeschakeld in Israël

Van Uytvanck meteen uitgeschakeld in Israël

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat Alison Van Uytvanck vorige week nog het ITF-toernooi van Andrezieux-Boutheon ($ 50 000) wist te winnen, werd ze deze week meteen in de eerste ronde uitgeschakeld in Israël. In de eerste ronde was de Duitse Anna-Lena Fridsam nipt de betere.

Op de Vanessa Phillips Women’s Tournament in Eilat ($ 75 000) probeerde Alison Van Uytvanck (WTA-204) een vervolg aan haar succes te breiden. In de eerste ronde kwam ze daar tegenover de Duitse Anna-Lena Fridsam (WTA-195) te staan. Beide dames stonden al twee keer eerder tegenover elkaar en twee keer werd het een spannende match, en beiden konden al een keer winnen.

Al vanaf het begin van de partij was het duidelijk dat dat ook dit keer het geval zou zijn. Na een lange eerste game moest Van Uytvanck haar opslag afgeven, maar ze brak meteen in het volgende game terug. Daarna ging de match gelijk op tot 5-5. Toen zette Fridsam echter een tandje bij en won ze ook de volgende twee games om zo de eerste set te pakken: 5-7.

Ook in de tweede set hielden beide dames elkaar in evenwicht. Het ging opnieuw gelijk op, al had Alison Van Uytvanck telkens iets meer problemen om haar eigen opslag te houden. Maar toen de Belgische bij 5-5 opnieuw haar opslag moest inleveren, leek het scenario van de eerste set zich te herhalen. Deze keer liet Van Uytvanck zich echter niet doen: ze brak meteen terug en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin was het echter terug Fridsam die dicteerde, en na 2 uur en 2 minuten stond de 5-7, 6-7 (2-7)-score op het bord.

Toch was Van Uytvanck tevreden na haar wedstrijd. Nu gaat Van Uytvanck enkele dagen rusten om daarna met het Fed Cup-team naar Zwitserland af te reizen, waar het Belgische team zal proberen om een plaatsje in de Play Offs af te dwingen.

Alison Van Uytvanck

heeft jammergenoeg verloren met 7-5, 7-6 maar wel een goede partij gespeeld! Ik was net niet fit genoeg, nu uitrusten en op 5 februari vertrekken naar Zwitserland om de Fed Cup te spelen! Let’s go Belgium!

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws