Home » ITF » Vanhoutte maakt na 1 jaar en 3 maanden haar comeback in Tunesië: “Ik kijk er énorm naar uit”

Vanhoutte maakt na 1 jaar en 3 maanden haar comeback in Tunesië: “Ik kijk er énorm naar uit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Chelsea Vanhoutte (WTA-927) maakt volgende week haar langverwachte comeback op het ITF-toernooi van Monastir (Tunesië, W15).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vanhoutte kwam voor het laatst in actie in november 2019 op het ITF-toernooi van Cancun (Mexico, W15). Daar blesseerde ze zich aan haar rechterhiel. Wat volgde was een lange lijdensweg. Eind augustus vorig jaar was er licht aan het einde van de tunnel, maar toch zal de 21-jarige Belgische pas komend weekend opnieuw voor het eerst officieel in actie komen.

“Het plan was om eerst wedstrijdritme op te doen in België, maar door corona zijn er geen nationale toernooien. Daarom heb ik besloten om naar Tunesië af te reizen”, vertelt Vanhoutte aan Tennisplaza.

Enkel en dubbel

Vanhoutte vertrekt woensdag naar Tunesië en zal er deelnemen aan twee toernooien. “Ik hoop zo ver mogelijk te geraken in zowel het enkel- als het dubbelspel, maar ik ben natuurlijk echt lang out geweest en wedstrijdritme heb ik niet. De toernooien in het buitenland zijn momenteel ook erg sterk bezet door de pandemie.”

Is de Belgische klaar om de competitie te hernemen of speelt er toch nog onzekerheid? “Mijn voet is volledig in orde, al moet ik wel mijn oefeningen blijven onderhouden van de kine, anders zou de blessure kunnen terugkomen.”

“Mijn trainingen verliepen goed, dus ik hoop dat ook in mijn wedstrijden te kunnen laten zien. Ik kijk er alleszins énorm naar uit om na zo lang opnieuw competitie te spelen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER