Home » ATP » Vlaamse Regering schiet European Open te hulp en legt 250 000 euro op tafel

Vlaamse Regering schiet European Open te hulp en legt 250 000 euro op tafel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Vlaamse Regering geeft de European Open in Antwerpen zekerheid tot en met 2022 na een inspanning van Vlaams minister van Sport Ben Weyts.

De Vlaamse Regering heeft de European Open, het enige ATP-toernooi in België, erkend als Vlaams topevenement. Tegelijk wordt door Event Flanders een groeitraject uitgetekend voor het evenement en kan de organisatie op een jaarlijkse financiële steun van 250 000 euro rekenen en dat al zeker voor de komende drie edities.

Top 3 populairste sporten

“Tennis behoort tot de top 3 van populairste sporten van de Vlaming”, aldus Weyts in Het Nieuwsblad. “De European Open is een toernooi met een aantrekkelijk internationaal deelnemersveld, maar het biedt ook eigen tennistalent de kans om ATP-ranking punten te halen of ervaring op te doen op het tenniscircuit.”

Collega-minster Zuhal Demir (Toerisme) is ook positief. “Eind oktober zal Antwerpen acht dagen lang tennis ademen. Met deze jaarlijkse ondersteuning van 250 000 euro geven we het toernooi de middelen en de tijd om haar reputatie internationaal te versterken en zo de komende jaren nog meer topspelers en supporters naar Antwerpen te lokken. Zo versterken we het imago van Vlaanderen als tennisregio”, klinkt het.

Hoofdsponsor kwijt

In mei raakte de European Open met BNP Paribas Fortis nog één van haar hoofdsponsors kwijt. De Vlaamse steun is dus een opsteker voor het toernooi en directeur Dick Norman die nog altijd hoopt dat het evenement dit jaar kan doorgaan.

De European Open vindt normaal gezien plaats van 18 tot en met 25 oktober.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS