Home » Grand Slam » Australian Open » Voskoboeva opnieuw boeman van Wickmayer

Voskoboeva opnieuw boeman van Wickmayer

Voskoboeva opnieuw boeman van Wickmayer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer is er niet in geslaagd om haar goede prestaties van vorige week (de finale in Auckland) over te doen op de APIA International in Sydney (Premier, $ 690 000). Tegen de Kazachse Galina Voskoboeva won ze nog wel de eerste set, maar moest ze de twee volgende sets aan haar tegenstandster laten.

Galina Voskoboeva (WTA-90) blijft het onze Belgische meisjes moeilijk maken. Nadat ze vorig jaar Yanina Wickmayer (WTA-20) verrassend uitschakelde in de eerste ronde van de Australian Open, kon Wicky op Wimbledon na een lang gevecht revanche nemen. Vorige week was het dan aan Kirsten Flipkens (WTA-51) om zich bezig te houden met Voskoboeva, en het duurde bijna drie uur voordat de Belgische kon juichen. Deze week was Voskoboeva dus opnieuw de tegenstandster van Wickmayer.

In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. Zowel bij de Belgische als bij de Kazachse stokte de tweede opslag met als gevolg beiden drie dubbele fouten en slechts een op drie gewonnen punten op die tweede opslag. Uiteindelijk was het toch Wickmayer die als eerste een break kon verzilveren en die ook behield: 6-3.

Een tweede knotsgekke set, met drie breaks aan beide kanten, moest uiteindelijk uitgevochten worden in de tiebreak. Wickmayer naderde op enkele punten van matchwinst, maar het was uiteindelijk toch Voskoboeva die met de tiebreak ging lopen: 5-7. Een derde set moest dus de beslissing brengen. En daarin was Wicky uitgeblust. De lange week die ze achter de rug had in combinatie met de reis van Auckland naar Sydney begon te wegen, en had een direct effect op haar opslag. Met slechts 45 % van de eerste opslagen die doorkwamen, was de Belgische ten dode opgeschreven. Twee breaks van de Voskoboeva zorgde voor de definitieve afscheiding: 2-6.

Wickmayer kan nu dus direct doorreizen naar Melbourne, waar 14 januari de Australian Open van start gaat. Yanina Wickmayer zal daar als twintigste reekshoofd op de tabellen verschijnen, maar zal na deze nederlaag volgende week wel weer minstens terugzakken naar plaats 24 op de wereldranglijst.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws