Home » Pickleball » Waarom steeds meer tennissers switchen naar pickleball: “Zwarte gat ontlopen”

Waarom steeds meer tennissers switchen naar pickleball: “Zwarte gat ontlopen”

Waarom steeds meer tennissers switchen naar pickleball: “Zwarte gat ontlopen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Recent raakte bekend dat Eugenie Bouchard (WTA-275) komend seizoen deel zal uitmaken van de pickleball tour. Ook de onlangs gestopte Jack Sock en Kim Clijsters zijn actief op de PPA tour. Waarom kiezen tennissers massaal voor pickleball?

Zwarte gat ontlopen

Pickleball-koppel Martin en Tamaryn ‘Tammy’ Emmrich vertelden onlangs aan Tennisplaza hoe dit komt. “Het is een business met veel geld. Kim maakte een slimme investering. Je kon vroeger een team kopen aan ongeveer €250.000, nu zit je snel aan €1,5 miljoen.”

“Sommige tennisspelers weten misschien niet goed wat ze na hun tenniscarrière willen doen en willen er niet officieel de brui aan geven om het ‘zwarte gat’ te ontlopen. Daarom kunnen ze opteren voor pickleball”, vertelt Tammy.

LEES OOK: Team Emmrich over hun leven als professionele pickleballers: “Ik sta met plezier op om te trainen, dat was als tennisser anders”

Niet evident

Maar het is absoluut niet zo simpel als het eruit ziet. “Die spelers zullen zeker hun beste beentje moeten voorzetten om het de ervaren pickleball spelers lastig te maken, van wie sommigen niet eens een tennisachtergrond hebben. We hebben heel veel respect voor de OG’s (originals, n.v.d.r.) in pickleball. Ze zeggen het zelf ook: ‘probeer ons maar eens te verslaan, veel geluk’.”

Breder dan enkel tennissers

Maar het zijn niet enkel tennisspelers die de switch maken. “Ook professionals uit het badminton of basketbal of biljonairs springen op die trein”, weet Martin. “Ik denk dat Kim een erg goede pickleball speelster zou zijn. Ze speelt het nu vooral op recreatief niveau. Jack speelt echt ongelooflijk goed, zijn reflexen zijn uitmuntend.”

(lees verder onder de Instagrampost)

Enkelspel vs. Dubbelspel

Team Emmrich maakt een onderscheid tussen enkel- en dubbelspel in pickleball. “We weten niet of ‘Genie’ het ooit al gespeeld heeft. Ze zou zeker goed zijn in het enkelspel. Ik vond het moeilijk om te wennen aan het dubbelspel omdat ik altijd enkelde”, zegt Tammy.

“Tennisspelers die veranderen en die niet geweldig waren in dubbel zullen het lastiger hebben. Jack zal ongetwijfeld één van de betere spelers worden omdat zijn reflexen zo on-point zijn.”

“De toernooien voor pickleball in het enkelspel startten altijd een dag vroeger, wat minder goed uitkwam met onze andere jobs. Gabby zou ook een dag extra school missen, dus dat ging niet. Maar ik zou toch graag ook vaker enkelspel willen spelen, omdat ik daar zeker de top tien kan halen op korte tijd”, zegt een ambitieuze Tammy nog.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws