Home » Grand Slam » Weer nieuwe datum voor Roland Garros?

Weer nieuwe datum voor Roland Garros?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De nieuwe datum van Roland Garros blijft voor commotie zorgen. Volgens de Franse krant Le Parisien wordt het grandslamtoernooi nu opnieuw met een week opgeschoven, naar 27 september.

Normaal gezien vond Roland Garros plaats van 18 mei tot 7 juni, maar door de coronacrisis werd het toernooi verplaatst naar 20 september tot 4 oktober. Daar was aanvankelijk veel heisa rond, omdat er amper één week tijd was na de US Open. Spelers en speelsters vonden het onmogelijk om in een week de tijd de overschakeling te maken van hardcourt naar gravel, om van de jetlag nog maar te zwijgen.

Volgens de Franse krant Le Parisien wordt Roland Garros nu nog met een extra week uitgesteld. Zo wordt ook vermeden dat de start samenvalt met de slotrit van de Tour in Parijs en met de 24 uren van Le Mans.

Het uitstel geeft de spelers ook meer tijd om zich fatsoenlijk voor te bereiden op het grandslamtoernooi aan de Porte d’Auteuil. Volgens Le Parisien heeft de organisatie van Roland Garros dit keer wel overlegd met de ATP en WTA, wat de vorige keer niet gebeurd is.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS