Wildcard Jannik Sinner (ATP-119) heeft voor een verrassing van formaat gezorgd op de European Open in Antwerpen (ATP-250). De jonge Italiaan was in twee sets te sterk voor topreekshoofd Gaël Monfils (ATP-13).

Monfils was als eerste reekshoofd vrij in de eerste ronde. In de tweede ronde moest hij aan de bak tegen de 18-jarige Italiaan Sinner die in de eerste ronde had gewonnen tegen kwalificatiespeler Kamil Majchrzak (ATP-91).

Sinner was goed wakker en zette meteen druk op Monfils. De Italiaan ging in het eerste spel van de match al door de opslag van de Fransman en liet zijn voorsprong niet meer los. Het 18-jarige talent brak nog een tweede keer en pakte de set met 6-3.

In de tweede set moest Monfils ook snel achtervolgen. De Fransman speelde duidelijk niet op zijn normale niveau en kon geen kansen creëren op de opslag van Sinner. Die bleef secuur spelen en maakte de partij af op Monfils’ opslag. Na amper één uur kon de Italiaan zijn handen in de lucht steken. 6-3 en 6-2 stond verschroeiend op het scorebord.

Al vier reekshoofden uitgeschakeld

Ondertussen is de European Open een slagveld geworden voor reekshoofden. Eerder op donderdag werden het derde en zevende reekshoofd ook al uitgeschakeld in Antwerpen. Woensdag moest zesde reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-36) reeds zijn koffers pakken.

Zes kwartfinalisten bekend

Ondertussen zijn er zes kwartfinalisten bekend op de European Open: Sinner vervoegt zich bij vijfde reekshoofd Guido Pella (ATP-20), Gilles Simon (ATP-47), vierde reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-34), Frances Tiafoe (ATP-53) en Marius Copil (ATP-92). Sinner speelt in de kwartfinale een duel van jonge talenten tegen de 21-jarige Amerikaan Tiafoe.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.