Home » Billie Jean King Cup » Wit-Rusland redt eer in dubbelspel tegen België

Wit-Rusland redt eer in dubbelspel tegen België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA D-160) en Elise Mertens (WTA D-1) zijn in de Billie Jean King Cup verloren tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA D-79) en Vera Lapko (WTA D-238). Ondanks de nederlaag wint België het duel tegen Wit-Rusland met 2-1.

Na de zeges van Greet Minnen (WTA-70) en Mertens (WTA-18) was België al zeker van de winst tegen Wit-Rusland op de Billie Jean King Cup. Het dubbelspel kon evenwel nog cruciaal zijn om te bepalen wie als winnaar van de groep naar de halve finale gaat.

Mertens en Flipkens (WTA D-160) moesten de eerste set met 6-4 prijsgeven tegen Sasnovich en Lapko. In de tweede set nam het Wit-Russische duo ook een break voorsprong.

Bij 5-3 knokten Sasnovich en Lapko zich op de opslag van Flipkens naar drie matchballen. Ze klaarden de klus bij het tweede matchpunt en redden zo met één puntje de eer in het duel tegen België.

Het Belgische team pakte de zege tegen Wit-Rusland met 2-1 en speelt dinsdag tegen Australië het tweede duel in groep B. Donderdag is er nog het duel tussen Australië en Wit-Rusland. De winnaars van de vier groepen zullen doorstoten naar de halve finale.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER