Home » Expert » Is Clijsters 3.1 klaar voor het echte werk?

Is Clijsters 3.1 klaar voor het echte werk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier) en Monterrey (Mexico, International) volgt binnenkort de derde grote etappe in de ‘Kimback’.

Nog exact twee weken en Kim Clijsters herneemt de competitie op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, WTA Premier) in New York. Met een titel op de World TeamTennis (WTT) op zak kan er weinig misgaan, zou je denken, ware het niet dat de Limburgse de laatste week van het exhibitietoernooi niet meer in actie kwam door een verrekking aan de buikspieren.

(Geen) zorgen

Moet Clijsters zich dan toch niet een beetje zorgen maken? Nadat de Belgische enkele confrontaties had geskipt op de WTT, liet haar entourage weten aan Tennisplaza dat ze “gewoon wat rust nodig had” en “er nog genoeg tennis op het programma stond”. Ondanks die bemoedigende boodschap kwam Clijsters de tien volgende dagen amper nog in actie. In de laatste zes confrontaties zelfs helemaal niet meer.

Geen ideale voorbereiding op Cincinnati en de US Open dus, des te meer omdat de WTT slechts een exhibitietoernooi is waar tot vijf games wordt gespeeld. Clijsters won dan wel van toppers als Sloane Stephens (WTA-37) en Sofia Kenin (WTA-4), het waren korte wedstrijdjes en het volhouden, lukte blijkbaar niet. De vraag is dan ook hoe Clijsters’ lichaam, waarvan de knieën eerder ook al roet in het competitieve eten strooide, zal reageren na het spelen van (minstens) twee sets.

Goesting

Aan goesting zal het bij de Belgische alvast niet ontbreken. Clijsters wil spelen én presteren. Dat is positief, net als het feit dat ze gaandeweg de maanden haar slagen heeft teruggevonden en haar opslag op de WTT al veel beter draaide dan in haar eerste wedstrijd in Dubai.

Clijsters 3.0 heeft zich de voorbije weken kunnen opwarmen en krijgt nu de kans om zich te ontpoppen tot versie 3.1. En daarmee kan ze alle kanten uit… tot zover haar lichaam het toelaat.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS