Home » WTA » Kritiek voor Mertens en co op sociale media, maar ook bijval: “Niemand lijkt dit te beseffen”

Kritiek voor Mertens en co op sociale media, maar ook bijval: “Niemand lijkt dit te beseffen”

Kritiek voor Mertens en co op sociale media, maar ook bijval: “Niemand lijkt dit te beseffen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De uitschakeling van Elise Mertens (WTA-28) op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) blijft nazinderen. Niet in het minst bij sommige Belgische tennisfans, die hun kritiek en zware woorden niet sparen op sociale media.

“Het is jammer dat hij vaak kritiek krijgt. Dat is ook een beetje Belgisch natuurlijk: mee surfen op de succesgolven als het goed gaat, maar direct beginnen klagen als het wat minder is”, zuchtte ex-prof Stefan Wauters twee weken geleden nog in een interview met Tennisplaza.

De Sint-Niklazenaar had het dan wel over David Goffin (ATP-111), maar na haar verlies in de vierde ronde in Parijs, is het sinds afgelopen weekend vooral Mertens waarop met scherp wordt geschoten. Haar verlies in het dubbelspel op maandag was reden genoeg voor de online tennis experts om het gaspedaal helemaal in te drukken.

Een (beknopte en gefilterde) bloemlezing:

“Waarom moeten wij als Belgen altijd zo content zijn met de peulschillen? Een vierde ronde, mooi? Kom nu.”

“Normaal begin je aan een grandslamtoernooi met het idee om voor de overwinning te gaan. Justine (Henin, n.v.d.r.) en Kim (Clijsters, n.v.d.r.) waren vechters in hun tijd.”

“Na Kim Clijsters en Justine Henin hebben we amper goede tennissers gehad.”

Kim Clijsters en Justine Henin als maatstaf

Naast het gekende advies dat “Mertens beter stopt met dubbelen”, komen Kim Clijsters en Justine Henin ook vaak terug in online commentaren. De twee sterren zetten België twintig jaar geleden op de internationale tenniskaart. Elke Belgische tennisbelofte én prof wordt tot op vandaag met hen vergeleken. Kim en Justine als maatstaf voor een geslaagde carrière… Al denkt niet elke supporter daar zo over.

“Iedereen verwacht altijd een nieuwe Clijsters of Henin, maar niemand lijkt te beseffen dat dit een unicum was. Elise geraakte uiteindelijk in de vierde ronde, wat mooi is”, verdedigt een tennisfan de beste Belgische tennisster van het moment.

“Op naar de volgende, we blijven in je geloven”, klinkt het dan weer strijdvaardig en bemoedigend bij iemand.

“Well done Elise, je hebt geknokt”, laat nog een andere supporter op haar beurt optekenen.

“Mensen kennen de opofferingen niet”

In april vertelde ook tennisbelofte Thorben Sannen (ITF-1211), die trouwens goed bevriend is met Mertens, aan Tennisplaza over zijn ervaring met “negatieve reacties van tennisfans op sociale media”.

“Mensen postten vaak zulke dingen wanneer hun favoriete speler verliest, maar ze beseffen niet welke opofferingen wij maken voor een carrière”, vertelde Sannen toen.

Noot: de reacties van de tennisfans in dit artikel komen van de Facebookpagina van Tennisplaza en werden gefilterd voor publicatie. Er werd ook bewust gekozen om de reacties in dit artikel anoniem te publiceren.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws