Home » Grand Slam » Mertens: “Mentaal sterke spelers zullen een voordeel hebben in New York”

Mertens: “Mentaal sterke spelers zullen een voordeel hebben in New York”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-22) is goed aangekomen in New York en klaar voor Cincinnati en de US Open. “Ik heb niet veel tijd om me aan te passen, maar dat geeft niet”, vertelt ze.

Pas vier dagen geleden speelde Mertens nog de finale van het WTA-toernooi van Praag (Tsjechië, International). Intussen trok ze naar de States en overleefde ze 24 uur in quarantaine. “Had ik de finale in Praag liever niet gespeeld? Natuurlijk niet! Ik heb niet veel tijd om me aan te passen, maar dat geeft niet. Ik weet wat ik moet doen om op hardcourt te presteren”, aldus de Belgische nummer 1. “Mijn opslag zal belangrijk zijn, net als de tweede bal, want in New York gaat het snel.”

Citytrippen in New York zit er voor Mertens niet in. Er zijn strikte maatregelen en spelers moeten zo veel mogelijk op hun hotelkamer blijven, vertelde Joran Vliegen (ATP D-36) eerder aan Tennisplaza. Bovendien wordt er voor lege stadions gespeeld, dus Mertens staat er vrijwel alleen voor de komende weken. “Ik denk dat mentaal sterke spelers een voordeel zullen hebben hier. Dat er geen supporters zullen zijn, stoort mij niet. Ik zou ze natuurlijk liever wel hebben, maar ik haal mijn motivatie uit mijn passie voor de sport.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS