Home » Grand Slam » Wimbledon » Opnieuw moeilijke loting voor Belgen op Wimbledon

Opnieuw moeilijke loting voor Belgen op Wimbledon

Opnieuw moeilijke loting voor Belgen op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De loting is de Belgen in Wimbledon – net zoals in Roland Garros – niet gunstig gezind. Vooral de mannen zullen al meteen moeten stunten om de eerste ronde te kunnen overleven.

De moeilijkste loting is zonder twijfel voor Steve Darcis (ATP-113). Hij werd in de eerste ronde namelijk gekoppeld aan het vijfde reekshoofd, de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-5). De enige keer dat Nadal en Darcis al eens tegen elkaar speelden, was in Doha in 2010. Die wedstrijd werd zelfs niet uitgespeeld, want de Belg gaf in het begin van de tweede set op. Het enige lichtpuntje voor Darcis is dat hij toch enkele goede wedstrijden in de benen heeft (onder andere eentje tegen Wawrinka) terwijl Nadal geen voorbereidingstoernooi op gras heeft gespeeld. Daarbij komt nog dat het wel degelijk mogelijk is om Nadal te kloppen als lager gerangschikte speler, denk maar terug aan vorig jaar waarbij Nadal al in de tweede ronde mocht inpakken na verlies tegen Lukas Rosol (op dat moment ATP-100).

Ook David Goffin (ATP-85) mag zich opnieuw opmaken voor een moeilijke eerste ronde. Op het Londense gras wacht namelijk Jo-Wilfried Tsonga (ATP-7) hem op. Tsonga bereikte op Roland Garros nog de halve finale en met een halve finale op de Aegon Championships vorige week was ook zijn voorbereiding op Wimbledon geslaagd. De voorbereiding van David Goffin viel echter volledig in het water door twee verliespartijen tegen spelers ver buiten de top 100. Toch heeft La Goff op Roland Garros tegen Novak Djokovic (ATP-1) laten zien dat hij nog steeds dat hoogstaande tennis dat we vorig jaar te zien kregen in zich heeft. Goffin zal in elk geval opnieuw een superdag moeten hebben wil hij het Tsonga moeilijk maken.

Ook lucky loser Olivier Rochus (ATP-139) speelt – dat is, als zijn blessure het toelaat – tegen een reekshoofd. Rochus moet namelijk de baan op tegen Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-23). Zij speelden een keer eerder tegen elkaar. In 2011 was Anderson in twee sets de sterkere van Rochus, maar toen werd er wel op gravel gespeeld. Vraag blijft echter hoe het staat met het lichaam van Rochus en of hij ook zonder noemenswaardig matchritme een goede prestatie kan neerzetten.

Tot slot staat ook nog Xavier Malisse (ATP-60) op de tabellen bij de mannen. Hij kreeg de makkelijkste loting, al is makkelijk hier zeker relatief te interpreteren. De Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-58) is namelijk niet iemand van de minsten. Verdasco is een typische Spanjaard, en dus verzot op gravel, en bovendien beleeft hij in 2013 een kwakkeljaar. X-man bloeit daarentegen helemaal open op gras, zoals hij deze week nog maar eens bewees op het gras van Rosmalen. Vorig jaar geraakte hij nog tot de vierde ronde in Wimbledon, en versloeg hij daarbij onderweg, jawel, Fernando Verdasco. Alles samen genomen zou je dus kunnen zeggen dat Malisse zelfs als favoriet aan de wedstrijd begint. Mocht Malisse winnen dan wacht in de tweede ronde normaal gezien de Fransman Julien Benneteau (ATP-32). Daarna zouden Tsonga (of, als we even mogen dromen, David Goffin) en Murray (ATP-2) kunnen volgen.

Bij de vrouwen was de loting wel een tikkeltje gunstiger. Kirsten Flipkens (WTA-20) kreeg als twintigste reekshoofd een beschermde loting, en mag het in de eerste ronde opnemen tegen Tulia Putintseva (WTA-91). En hoewel Putintseva nog maar 18 is, versloeg Flipkens haar al eens in twee sets in 2009. Als de blessures van Flipkens niet verergeren, dan zou deze wedstrijd normaal geen noemenswaardige problemen mogen opleveren. In de tweede ronde wacht daarna waarschijnlijk Bojana Jovanovski (WTA-40) (H2H: 2-1) waarna er misschien wel een Belgisch duel wacht met Yanina Wickmayer (WTA-51).

Wickmayer moet daarvoor wel eerst voorbij de Servische Vena Dolonc (WTA-98) en Jelena Jankovic (WTA-16). Voor Wickmayer en Dolonc wordt het hun eerste duel. Tegen Jankovic speelde de Belgische echter wel al twee keer, en twee keer verloor ze in twee sets. Op gras hebben ze wel nog niet tegen elkaar gespeeld. Als alles goed gaat dan wacht Victoria Azarenka (WTA-2) een van de twee Belgische meisjes op in de vierde ronde.

[notice]Weet jij al wie het verst zal geraken op Wimbledon en wie er uiteindelijk met de trofeeën naar huis zal gaan? Twijfel dan niet, en doe mee aan onze wedstrijd. Misschien win je er wel een leuke tenniszak mee.[/notice]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws