Home » WTA » Osaka populairder dan ooit: uitgeroepen tot Sportpersoon van het jaar én schitterend op de cover van Vogue

Osaka populairder dan ooit: uitgeroepen tot Sportpersoon van het jaar én schitterend op de cover van Vogue

Osaka populairder dan ooit: uitgeroepen tot Sportpersoon van het jaar én schitterend op de cover van Vogue

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Naomi Osaka (WTA-3) zet de kers op de taart van een ongelofelijk succesvol jaar voor haar.

Osaka was niet uit het tennis- én sportnieuws weg te slaan het afgelopen jaar. Volgens iSportconnect behoorde ze dit jaar tot de meest invloedrijke vrouwen in de sport en in mei raakte bekend dat de Japanse de voorbije twaalf maanden 34 miljoen euro had binnengerijfd, meer dan eender welke andere vrouwelijke atlete in de geschiedenis.

Een week geleden raakte nog bekend dat Osaka haar eigen stripverhaal krijgt en ook sportief ging het haar voor de wind. Ze knokte zich terug tot in de top 3 van de wereld en won haar tweede US Open.

Tenslotten veroverde de kampioene vele harten door haar stem te laten horen als voorvechter van de Black Lives Matter-beweging die racisme, onrechtvaardigheid en het politiegeweld tegen zwarte slachtoffers in de Verenigde Staten aanklaagt.

Sportpersoon

Het toonaangevende Amerikaanse sportmagazine Sports Illustrated zet Osaka nu nog meer in de bloemetjes en lauwert haar met de titel van Sportpersoon van het jaar. Sinds 1954 is zij nog maar de vijfde tenniss(t)er die deze titel krijgt. Samen met haar krijgen ook Patrick Mahomes, Lebron James, Breanna Stewart en Laurent Duvernay-Tardif de Award.

“Onze Sportpersoon van het jaar award gaat naar vijf mannen en vrouwen die in 2020 kampioenen waren in elk aspect van het woord: kampioenen op het veld en kampioenen voor anderen ernaast”, verdedigt het blad haar keuze.

Vogue

“Dat alles verdient een cover”, moet Vogue hebben gedacht en zo zal de Japanse schitteren in de januari-editie van het magazine. “Ik denk dat mensen die mij hebben zien groeien, zullen zeggen dat ik nu beter omga met bepaalde situaties en dat ik mijzelf beter kan uitdrukken”, vertelt ze o.a. in het bijbehorende interview.

Bekijk hieronder de cover van Vogue met Osaka.

Tennisplaza Awards

Osaka heeft twee nominaties beet voor de Tennisplaza Awards (Speelster van het jaar (internationaal) en Warmste tennisgebaar van het jaar). Stemmen kan op tennisplazaawards.be.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws