Home » WTA » Twee zeges op één dag voor Mertens in Charleston

Twee zeges op één dag voor Mertens in Charleston

Twee zeges op één dag voor Mertens in Charleston

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

A good day at the office voor Elise Mertens (WTA-30) in Charleston (Verenigde Staten, WTA 500). Nadat ze haar tweede ronde won tegen Varvara Gracheva (WTA-100), ging dit keer Elina Svitolina (WTA-17) voor de bijl met 6-4 en 6-1.

Door de hevige regenval de afgelopen dagen moest Mertens na haar overwinning tegen de Franse Gracheva later op de dag alweer aan de bak.

Dit keer keek ze Svitolina in de ogen. Geen eenvoudige klus: de Oekraïense leidde in de onderlinge confrontaties met 4-2.

Maar de Belgische was niet van plan om een vijfde keer te verliezen. Ze kwam 0-40 achter tijdens het eerste spelletje, maar haalde alsnog haar opslag binnen.

Tot 4-4 hielden beide dames elkaar in evenwicht. Svitolina stond 15-40 voor op Mertens’ opslag, maar de 28-jarige Limburgse hield stand. Ze brak Svitolina met een love game en de 6-4 was een feit.

Dat gaf Mertens duidelijk vertrouwen. In set twee liet ze geen spaander heel van het zevende reekshoofd. Ze kwam al gauw 3-0 voor en liet die voorsprong niet meer los. Zo stond de 6-4 en 6-1 op het bord.

Winnares van Miami

In de kwartfinale neemt Mertens het op tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-22). Die verkeert in uitstekende vorm, want ze won vorige week nog het prestigieuze toernooi van Miami (Verenigde Staten, WTA 1000).

Collins heeft nu al tien zeges op rij. Begin dit jaar won Mertens nog eenvoudig van haar in het Australische Hobart (WTA 250). In de onderlinge duels is het 3-3.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws