Home » Grand Slam » Clijsters kijkt uit naar de US Open: “Ik voel dat ik nog goed kan tennissen”

Clijsters kijkt uit naar de US Open: “Ik voel dat ik nog goed kan tennissen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op ESPN stelt Kim Clijsters (NG) iedereen gerust: “Mijn blessure is niet erg en ik ben klaar voor New York”, klinkt het.

Clijsters scheerde enkele weken geleden hoge toppen op de World TeamTennis (WTT), maar kwam de laatste partijen niet meer in actie door een verrekking aan de buikspieren. Volgens de Belgische is er echter niets ernstig aan de hand. Ze kijkt uit naar het echte werk op het toernooi van Cincinnati (Premier) en de US Open, twee evenementen waarvoor ze een wildcard kreeg.

“Ik kijk er erg naar uit”, aldus Clijsters. “Ik heb geen volledige wedstrijden gespeeld op de WTT, maar ik heb veel sets gespeeld en dat voelde goed aan. Opnieuw een officieel toernooi spelen, is de volgende stap. Het zal vreemd zijn zo zonder fans, maar het blijft een tenniswedstrijd.”

Indian Wells

Net voor het toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, Premier) in maart ging de Tour op slot. Een tegenvaller voor Clijsters die na Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier) en Monterrey (Mexico, International) het gevoel had dat haar spel bijna op punt stond. “Ik stond de bal goed te raken en voelde dat ik bijna daar was. Ik keek er erg naar uit om daar te spelen en vond het jammer dat dat toen niet is doorgegaan.”

Drive

Heeft Clijsters überhaupt nog iets te bewijzen aan de tenniswereld? “Deze comeback maak ik niet voor de buitenwereld, het is echt voor mezelf dat ik dit doe. Het is een soort drive en dat is mijn motivatie. Ik voel dat ik nog steeds goed kan tennissen. Mocht ik dat vertrouwen niet hebben, was ik er nooit terug aan begonnen.”

Clijsters op de WTT

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS