Home » ATP » Deze 6 Belgen spelen al zeker op de European Open in Antwerpen

Deze 6 Belgen spelen al zeker op de European Open in Antwerpen

Deze 6 Belgen spelen al zeker op de European Open in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Afgelopen week zorgde de organisatie van de European Open (België, ATP 250) al voor een stunt door Stan Wawrinka (ATP-284) en Dominic Thiem (ATP-216) op hun deelnemerslijst aan te kondigen. Nu maakte toernooidirecteur Dick Norman ook de blikvangers van zijn Belgisch deelnemersveld bekend.

Laat ons beginnen met de verrassingen: veteraan Xavier Malisse zal opnieuw in het dubbelspel aantreden, met de 16-jarige Europees Kampioen U18 en US Open-finalist Gilles-Arnaud Bailly (ITF Junior-2) trekt de European Open de kaart van de jeugd.

“Bailly speelde dit jaar ook nog de finale op Roland Garros, dit is dé Belgische coming man“, aldus Norman. “Hij heeft een uitstekende mentaliteit en werkt keihard richting tennistop.”

De 26 jaar oudere Malisse dubbelde vorig jaar met Lloyd Harris (ATP-140). Samen bereikten ze zelfs de halve finale, iets wat duidelijk naar meer smaakte. “Dubbelen met Lloyd was heel leuk om te doen en ik had niet verwacht dat we de eerste reekshoofden zouden uitschakelen en zo ver konden geraken. Ik ga me goed voorbereiden, want ik wil scherp staan in Antwerpen”, blikt X-Man vooruit.

Met wie de West-Vlaming gaat dubbelen, is nog niet geweten. Het zal alvast niet met Harris zijn. De Zuid-Afrikaan is herstellende van een polsblessure en komt dit jaar niet meer in actie. Hier en daar wordt de naam van Ruben Bemelmans gefluisterd.

Beste Belgische dubbelspelers ook in Antwerpen

De beste Belgische dubbelspelers van het moment zijn nog steeds Sander Gillé (ATP D-78) en Joran Vliegen (ATP D-90). Ook zij tekenden opnieuw in op Antwerpen en daar is Norman blij mee: “Sander en Joran hebben het voorbije jaar al de beste dubbelteams van de wereld verslagen, dus dat belooft.”

David Goffin en Zizou Bergs

Zijn – uiteraard – ook van de partij: David Goffin (ATP-62) en Zizou Bergs (ATP-134), respectievelijk de Belgische nummer 1 en 2 op de ATP-ranking.

“Zizou staat synoniem voor spektakel tennis op de European Open. In 2020 was hij de revelatie van het toernooi met zijn overwinning op Albert Ramos-Vinolas (ATP-40) en dwong hij Karen Khachanov (ATP-18) tot een spannende driesetter“, herinnert Norman zich. “Vandaag kennen we hem als één van de grootste talenten van ons land en hij is nog altijd maar 23.” 

Ondanks het wegzakken op de wereldranglijst, blijft Goffin een graag geziene gast in de Lotto Arena, dat beaamt ook Norman. “David is gebrand om zich opnieuw te tonen aan het Belgische publiek, voor hem is dat altijd een beetje thuiskomen in Antwerpen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws