Home » Grand Slam » Goffin gooit vier matchpunten te grabbel en is ook op de Australian Open meteen uitgeschakeld

Goffin gooit vier matchpunten te grabbel en is ook op de Australian Open meteen uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) geraakt maar niet uit het sukkelstraatje. Hij verloor in de eerste ronde van de Australian Open van thuisspeler Alexei Popyrin (ATP-113).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na zijn vroege uitschakeling tegen Carlos Alcaraz (ATP-141) op de Great Ocean Road Open (ATP 250) hoopte Goffin op meer succes op de Australian Open.

De Luikenaar begon alleszins veelbelovend aan zijn wedstrijd met een vroege break en setwinst: 6-3. In set twee was het echter Popyrin die de opslag van de Belg kon afsnoepen. Eén keer bleek voldoende: 4-6.

In de derde en vierde set gingen beide spelers telkens één keer door elkaars opslag, wat resulteerde in twee tiebreaks die eerlijk werden verdeeld: eerst 7-4 voor Goffin, daarna 8-6 voor Popyrin. Goffin had even daarvoor, bij 5-4 en op eigen opslag in set vier, wel al twee wedstrijdpunten verspeeld bij 40-15. In de tiebreak van diezelfde set leidde hij bovendien met 5-2 en 6-4.

Waanzinnig thuispubliek

Vier wedstrijdpunten onbenut, maar het vat leek nog niet af bij de Belg aan het begin van de beslissende vijfde set. Hij kwam meteen 2-0 voor, maar verloor alsnog de grip op de partij. Popyrin, met dank aan een waanzinnig thuispubliek, vond zijn derde adem, won vier games op rij en na 3 uur en 43 minuten ook de partij: 3-6.

(lees verder onder de video)

Goffin kon nooit echt scoren op de Australian Open, maar het was van 2013 geleden dat de Belg al in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Hoewel hij voor Melbourne verschillende keren aangaf dat hij zich super voelt op training, is er voor kersverse coach Germain Gigounon duidelijk nog werk aan de winkel om zijn vriend opnieuw naar een hoger niveau te tillen.

(lees verder onder de tweets)

Belgen scoren één op zes

Met de uitschakeling van Goffin blijft Elise Mertens (WTA-16) – voorlopig – de enige Belgische die de tweede ronde weet te halen in Melbourne. Maandag verloren ook Kirsten Flipkens (WTA-90), Ysaline Bonaventure (WTA-123), Greet Minnen (WTA-110) en Kimmer Coppejans (ATP-178) hun eerste wedstrijd. Later komt Alison Van Uytvanck (WTA-67) nog in actie.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER